Aldolase

نام کامل آزمایش: Aldolase

نوع نمونه: سرم

حجم نمونه: 0.5 ml

موارد رد نمونه: سرم: همولیز، ایکتریک، لیپمیک

روش نگهداری نمونه: 5 روز- 8 – 2 درجه 2 ماه – 20 درجه

دمای انتقال نمونه: 8 – 2 درجه 20 درجه

سایر اطلاعات: به سرعت جدا شود.

روش انجام آزمایش: آنزیمی

مدت زمان جوابدهی: 2 روزه

آلدولاز Aldolase

آلدولاز Aldolase پروتئینی است که به تجزیه قندهای خاص برای تولید انرژی کمک می‌کند و در سراسر بدن یافت می‌شود، اما غلظت آن در ماهیچه‌های اسکلتی و کبد بیشتر است.
آزمایش آلدولاز Aldolase میزان آنزیم آلدولاز را در خون اندازه گیری می‌کند. افزایش سطح این آنزیم ممکن است نشان دهنده یک مشکل پزشکی باشد.
افزایش سطوح آلدولاز معمولاً نشانه آسیب به ماهیچه یا کبد است. به عنوان مثال آسیب عضلانی ناشی از حمله قلبی، آلدولاز را در مقادیر زیادی آزاد می‌کند. همچنین آسیب کبدی، از جمله سیروز یا هپاتیت، سطح این آنزیم را افزایش می‌دهد.
از آزمایش آلدولاز Aldolase همچنین میتوان برای ارزیابی اختلالات ژنتیکی نادر عضلات اسکلتی مانند درماتومیوزیت و پلی میوزیت (PM) استفاده نمود.

نتایج آزمایش آلدولاز Aldolase

سطوح بالا یا غیر طبیعی آلدولاز ممکن است به دلیلی شرایط سلامتی باشد، از جمله:

  • آسیب عضلانی
  • درماتومیوزیت
  • هپاتیت ویروسی
  • سرطان‌های کبد، پانکراس یا پروستات
  • دیستروفی عضلانی
  • حمله قلبی
  • پلی میوزیت
  • سرطان خون
  • قانقاریا

سطوح پایین آلدولاز را می‌توان در افراد مبتلا به موارد زیر مشاهده کرد:

  • عدم تحمل فروکتوز
  • بیماری تحلیل رفتن عضلات
  • دیستروفی عضلانی