نام کامل آزمایش: Blood Amino Acid Chromatography (HPLC)
نام اختصاری آزمایش: B.a.a.ch (HPLC)
نام کامل آزمایش: Blood Amino Acid Chromatography (HPLC)
نام اختصاری آزمایش: B.a.a.ch (HPLC)
نوع نمونه: پلاسما EDTA
حجم نمونه: 1 ml
موارد رد نمونه: همولیز، نمونه نامناسب با ضدانعقاد نامناسب
روش نگهداری نمونه: 1 روز 2 تا 8 درجه 1 ماه در 20- درجه
دمای انتقال نمونه: 2-8 درجه 20- درجه
روش انجام آزمایش: HPLC
مدت زمان جوابدهی: 10 روزه
آمینو اسیدها اجزای اصلی پروتئین ها هستند و بلوک های سازنده بدن محسوب می شوند. پس از هضم پروتئین ها، اسیدهای آمینه باقی می مانند که در ترمیم بافت های بدن مفید هستند. با این حال، کمبود اسید آمینه می تواند عوارض متعددی ایجاد کند.
کمبود اسید آمینه می تواند باعث اختلالات متابولیک مانند فنیل کتونوری شود. اکثر این اختلالات می توانند از تجزیه پروتئین ها در داخل بدن جلوگیری کنند. علاوه بر این، بدن ممکن است نتواند اسیدهای آمینه را به سلول ها منتقل کند.
بنابراین علائم کمبود آمینو اسید می تواند منجر به تجمع مواد مضر در بدن شود و باعث سایر اختلالات جدی کمبود اسید آمینه شود.
مشکلات گوارشی
کاهش ایمنی
مانع رشد و نمو در کودکان
مشکلات در باروری
افسردگی
همچنین، در صورت داشتن سابقه خانوادگی، ممکن است این اختلالات اسید آمینه به ارث برده شود. بنابراین، نوزاد ممکن است با علائم کمبود اسید آمینه متولد شود. بیشتر نوزادان در بدو تولد برای این بیماری ها درمان می شوند تا از بدتر شدن شرایط جلوگیری شود.
سایر علائم کمبود اسید آمینه که ممکن است ظاهر شوند، خستگی مفرط، عدم حافظه، ضعف عضلانی، پرخوابی و مشکلات تمرکز است. برای شناسایی مشکلات به معاینه پزشکی مناسب نیاز است. یکی از روش های تجزیه و تحلیل این علائم، آزمایش اسیدهای آمینه کروماتوگرافی (HPLC) است.