نام کامل آزمایش: Factor II
Factor II
نوع نمونه: پلاسمای سیتراته
حجم نمونه: 2 ml
موارد رد نمونه: همولیز، لخته، ضد انعقاد نامناسب
روش نگهداری نمونه: 2 تا 3 ماه 20- درجه
روش انجام آزمایش: Coagulation
مدت زمان جوابدهی: شنبه – سهشنبه
Factor II
Factor II به نام پروترومبین نیز شناخته می شود. این یکی از پروتئین های موجود در بدن است که به لخته شدن خون کمک می کند.
کمبود FII به روش اتوزومال مغلوب به ارث می رسد، به این معنی که هر دو والدین باید حامل این ژن باشند تا آن را به فرزندان خود منتقل کنند. همچنین مردان و زنان را به طور مساوی تحت تأثیر قرار می دهد.
آزمایش Factor II
این آزمایش میزان پروتئینی به نام فاکتور II را در خون اندازه گیری می کند. همچنین این آزمایش می تواند نشان دهنده خونریزی و یا اختلال لخته شدن خون باشد. آزمایش Factor II همچنین می تواند مشکلات کبدی را بررسی کند. این فاکتور در کبد تولید می شود.
علائم کمبود Factor II
پروترومبین پیش ساز ترومبین است، آنزیمی که برای تقویت لخته، فیبرینوژن را به فیبرین تبدیل می کند. دیسپروترومبینمی زمانی ایجاد می شود که یک ناهنجاری در ساختار پروترومبین وجود داشته باشد. هیپوپرروترومبینمی زمانی اتفاق می افتد که بدن به اندازه کافی پروترومبین تولید نمی کند.
علائم شامل خونریزی بیش از حد بند ناف، کبودی آسان، خونریزی مکرر بینی و خونریزی پس از جراحی یا تصادف است. زنان مبتلا به کمبود FII بعد از زایمان دچار منوراژی، خونریزی شدید قاعدگی و خونریزی پس از زایمان می شوند.
کمبود FII اکتسابی ناشی از چندین عامل است: مصرف طولانی مدت آنتی بیوتیک ها، انسداد صفرا، اختلال در جذب ویتامین K از روده ها و بیماری شدید کبدی.