انگل شناسی

انگل شناسی
انگل شناسی بخشی است که در آن به مطالعه شکل داخلی و خارجی و سیر تکامل و چگونگی سرایت انگل به بدن انسانها میپردازند. انگلها (PARASITE) موجوداتی هستند که به طور موقت و یا دائم در سطح خارجی یا داخلی بدن موجود زنده دیگری زندگی میکند و از این زندگی سود میبرد.
بیماریهای انگلی اغلب دارای سیر مزمن بوده و کمتر با علائم بالینی همراه هستند. همچنین افراد مبتلا ممکن است پس از بهبود ظاهری و بدون داشتن علائم بالینی به صورت ناقل بیماری درآیند و خود نقش منبع آلوده را برای افراد سالم ایفا کنند. کودکان، به دلیل پایینتر بودن سطح ایمنی و همچنین تماس بیشتر با مواد آلوده و خاک و عدم رعایت بهداشت بیشتر از بزرگسالان در معرض ابتلا به انگلها قرار دارند.
در بخش انگل شناسی یا parasitology در آزمایشگاه اوستا، نمونههای بالینی به ویژه Stool (مدفوع) جهت بررسی و تشخیص انواع parasiteها از جمله: انگلهای پرسلولی یا کرمها و پروتوزوآها یا تک یاختهها به وسیله تهیه و رنگ آمیزی لامهای تهیه شده از نمونههای تازه انجام میگیرد.
تجهیزات مدرن:
آزمایشگاه پاتوبیولوژی و ژنتیک اوستا دارای دستگاههای بروز و مطابق با استاندارهای پیشرفته و دقیق میباشد. اینها شامل: میکروسکوپهای دقیق با دقت و رزولوشن بالا، تجهیزات آنالیز مولکولی مانند Real Time PCR برای تشخیص DNA و RNA انگلها و همچنین سیستمهای مدرن با قدرت بالا جهت رنگ آمیزی نمونهها و شناسایی افتراقی انگلها میباشد.
انواع روشهای تشخیصی:
این آزمایشگاه از روشهای مختلف مانند میکروسکوپی، رنگ آمیزی منحصر به فرد برای مشاهده ساختار انگلها، آزمایشهای سرولوژیکی برای تشخیص آنتی بادیها و تستهای مولکولی برای تشخیص DNA برای ارزیابی دقیق و سریعتر استفاده میکند.
کنترل کیفی داخلی و خارجی:
بخش انگل شناسی آزمایشگاه پاتوبیولوژی اوستا دارای یک سیستم فوق حرفهای کنترل کیفیت است که نمونهها و نتایج تستها به طور مرتب از نظر دقت و سرعت مورد بررسی قرار میگیرند. زیرا این عمل باعث افزایش دقت و کاهش خطاهای احتمالی در آزمایشات میشود.
بهداشت محیطی:
رعایت اصول بهداشت در آزمایشگاه پاتوبیولوژی و ژنتیک اوستا اولویت اول آزمایشگاه و پرسنل میباشد تا از ورود آلودگی به محیط و نمونهها جلوگیری شود. همچنین ضدعفونی کردن مرتب آزمایشگاه از اهمیت بالایی برخوردار است.