نام کامل آزمایش: FSH
FSH
نوع نمونه: سرم
حجم نمونه: 0.4 ml
موارد رد نمونه: همولیز، کدورت، لیپمیک
روش نگهداری نمونه: 3 روز 2 – 8 درجه 2 ماه 20- درجه
دمای انتقال نمونه: دمای 8-2 درجه
سایر اطلاعات: خودداری از ذوب و انجماد مجدد
روش انجام آزمایش: CLIA – ECL
مدت زمان جوابدهی: 1 روزه
FSH
هورمون محرک فولیکول (FSH) نوعی هورمون گنادوتروپین است که برای بلوغ و باروری در مردان و زنان حیاتی است و توسط غده هیپوفیز در مغز آزاد می شود. در زنان، FSH تخمدان ها را تحریک می کند تا فولیکول هایی را ایجاد کنند که هر کدام حاوی یک تخمک هستند. در مردان، FSH مسئول تولید اسپرم است.
آزمایش FSH یک آزمایش خون است که سطح هورمون محرک فولیکول را در خون اندازه گیری می کند. این آزمایش اغلب برای ارزیابی مسائل باروری، ارزیابی مشکلات قاعدگی، یا تشخیص اختلالات غده هیپوفیز یا سایر بیماری های مرتبط با فرآیند باروری استفاده می شود.
چه زمانی می توان آزمایش FSH انجام داد؟
این آزمایش معمولاً در روز سوم تا پنجم سیکل قاعدگی در زنان انجام می شود. برای مردان، این آزمایش را می توان در هر زمان انجام داد.
چه عواملی می تواند بر نتایج آزمایش FSH تأثیر بگذارد؟
عوامل موثر بر سطح هورمون محرک فولیکول عبارتند از: سن، استرس، برخی داروها و شرایط پزشکی مانند PCOS، نارسایی تخمدان یا اختلالات هیپوفیز
علائم سطوح غیر طبیعی FSH چیست؟
علائم سطوح غیر طبیعی هورمون محرک فولیکول می تواند شامل ناباروری، چرخه های قاعدگی نامنظم، بلوغ زودرس یا دیررس و علائم یائسگی باشد.
داروهایی که می توانند بر نتایج آزمایش FSH تاثیر بگذارند؟
برخی داروها مانند قرص های ضد بارداری، کلومیفن و هورمون درمانی می توانند بر سطح هورمون محرک فولیکول تأثیر بگذارند. در مورد داروهایی که مصرف می کنید به پزشک خود اطلاع دهید.