Blog

بارداری هفته به هفته

بارداری هفته به هفته

بارداری هفته به هفته

در طول بارداری هفته به هفته، بدن مادر شروع به تغییرات فیزیولوژیکی متعدد می‌کند. اکثر تغییرات در بدن زن باردار، نشانگرهای اولیه هستند که هم مادر و هم پزشک می‌توانند بارداری را به راحتی تشخیص دهند.

علائم اولیه بارداری:

پریود نشدن:

یکی از بارزترین علائم بارداری، پریود نشدن است. البته این علامت برای افرادی که سیکل‌های قاعدگی نامنظم دارند، می‌تواند شک برانگیز باشد. در صورتی که چرخه قاعدگی منظم داشته باشید، و با وجود گذشت زمان تعیین شده از آخرین قاعدگی، پریود نشده باشید، ممکن است باردار باشید.

سینه‌های حساس و متورم:

سینه‌های حساس همراه با درد و ناراحتی خفیف یکی دیگر از علائم بارداری است. این ناراحتی ناشی از تغییرات هورمونی است که در داخل بدن رخ می‌دهد و به تدریج با گذشت زمان کاهش می‌یابد.

حالت تهوع:

حالت تهوع می‌تواند در هر زمانی از روز یا حتی در شب ایجاد شود. برای زنان باردار، حالت تهوع می‌تواند از دو هفته پس از لقاح شروع شود. یک زن باردار همچنین ممکن است حس بویایی قوی داشته باشد.

تکرر ادرار:

فشار روی مثانه و رحم با رشد کودک در رحم افزایش می‌یابد. این منجر به تکرر ادرار در زن باردار می‌شود.

افزایش خستگی:

یک زن باردار همچنین ممکن است احساس خستگی و سرگیجه و در عین حال، به دلیل قند خون پایین، قش کند.

تنگی نفس:

تنگی نفس یکی دیگر از علائم رایج در بارداری است.

کمردرد:

با رشد کودک، مرکز ثقل مادر به جلو منتقل می‌شود و باعث می‌شود عضلات پشت برای حفظ تعادل بیشتر کار کنند. این می‌تواند منجر به کمردرد به ویژه در مراحل بعدی بارداری شود. تغییرات هورمونی مانند افزایش سطح هورمون ریلکسین نیز می‌تواند باعث شل شدن رباط‌های لگن شود و به کمردرد کمک کند.

وریدهای واریسی:

با افزایش حجم خون در دوران بارداری، سیاهرگ‌های پا ممکن است بزرگ شده و پیچ خورده و در نتیجه رگ‌های واریسی ایجاد شود. این می‌تواند باعث ناراحتی، خارش و درد در پاها شود. بالا بردن پاها، ورزش منظم و استفاده از جوراب ساق بلند می‌تواند به کاهش علائم کمک کند.

سوزش سر دل:

تغییرات هورمونی در دوران بارداری می‌تواند عضله جداکننده معده از مری را شل کند و به اسید معده اجازه دهد تا به مری برگردد. این می‌تواند باعث احساس سوزش در قفسه سینه و گلو شود که به عنوان سوزش سر دل شناخته می‌شود. مصرف وعده‌های غذایی کوچکتر و مکرر و پرهیز از غذاهای تند یا چرب می‌تواند به کاهش علائم کمک کند.

تورم:

در دوران بارداری، بدن مایعات بیشتری نسبت به معمول نگه می‌دارد که می‌تواند باعث تورم در پاها، مچ پا و دست‌ها شود و اغلب در سه ماهه سوم بارداری اتفاق می‌‌افتد. بالا بردن پاها، هیدراته ماندن و اجتناب از ایستادن یا نشستن طولانی مدت می‌تواند به کاهش تورم کمک کند. با این حال، در صورت مشاهده تورم ناگهانی یا شدید باید به پزشک گزارش شود، زیرا می‌تواند نشانه وضعیت جدی‌تری مانند پره اکلامپسی باشد.

اگرچه علائم رایج مذکور در بالا می‌تواند نشانگر سایر مشکلات سلامتی در بدن باشد، اما زمانی که ترکیبی از این علائم را به طور همزمان تجربه می‌کنید، ممکن است باردار باشید و در آن زمان است که باید یک تست بارداری خانگی انجام دهید تا مطمئن شوید که آیا باردار هستید یا خیر.

بارداری هفته به هفتهتغییرات بدنی در زنان باردار و تجزیه و تحلیل هفته به هفته

تاریخ زایمان از روز آخرین سیکل قاعدگی محاسبه می‌شود. فقط در 40 هفته، بدن شما برای زایمان آمادگی دارد. بیایید نگاهی بیندازیم که بدن در طول بارداری، هفته به هفته چه عملکردی دارد.

هفته 1 بارداری

هفته اول بارداری

از آنجایی که پزشکان تاریخ زایمان شما را از اولین روز آخرین قاعدگی محاسبه می‌کنند، هفته اول با شروع آخرین قاعدگی شما قبل از بارداری شروع می‌شود. یعنی شما هنوز از نظر فنی باردار نیستید. در طول هفته اول، دوره قاعدگی طبیعی شما رخ می‌دهد. بدن شما پوشش داخلی رحم را می‌ریزد و آماده می‌شود تا رحم جدیدی بسازد که میزبان کودک شما باشد.

هفته 2 بارداری

هفته 2 بارداری

در این هفته بدن شما برای تخمک گذاری حاضر می‌شود. حدود 20 تخمک شما در داخل کیسه‌های پر از مایع به نام فولیکول‌ها رشد می‌کنند. معمولاً فقط یکی از فولیکول‌ها تا حدی رشد می‌کند که پاره می‌شود و به تخمک اجازه می‌دهد تا لوله فالوپ را برای برخورد با اسپرم طی کند. هنگامی که تخمک از تخمدان آزاد می‌شود، باید ظرف 12 تا 24 ساعت توسط اسپرم بارور شود تا لقاح اتفاق بیفتد. (اگر بیش از یک فولیکول پاره شود، ممکن است بارداری دوقلو، سه قلو یا بیشتر ایجاد شود!)

هفته 3 بارداری

هفته 3 بارداری

اسپرم و تخمک رسماً در یک سلول واحد به نام زیگوت ادغام شدند. در داخل آن سلول، چیزهای زیادی در جریان است. کروموزوم‌های شما و شریک زندگی‌تان در حال ترکیب شدن برای تعیین جنسیت، مو و رنگ چشم کودکتان هستند. همانطور که زیگوت از لوله‌های فالوپ به سمت رحم می‌رود، به تقسیم شدن ادامه می‌دهد. این سلول‌ها در نهایت هر عضوی را در بدن کودک شما ایجاد می‌کنند.

هفته 4 بارداری

هفته 4 بارداری

سلول های نوزاد شروع به تکثیر می‌کنند و بافت جفت رشد می‌کند. با این حال، در این مرحله، خوشه سلول‌ها از نظر میکروسکوپی کوچک هستند و به اندازه حداکثر 1 میلی‌متر طول دارند و حتی در سونوگرافی هم نمی‌توان آنها را دید. با این وجود، 3 لایه سلول‌های مختلف در حال رشد هستند. اکتودرم سیستم عصبی، پوست و موی کودک شما را تولید می‌کند.

اندودرم به پوشش اپیتلیال دستگاه گوارش، کبد، پانکراس و تیروئید تبدیل خواهد شد. و مزودرم به اسکلت، بافت همبند، سیستم خونی، دستگاه ادراری تناسلی و ماهیچه‌ها تبدیل می‌شود.

اکنون جنین به دیواره رحم شما چسبیده است و سلول‌ها در حال تقسیم شدن هستند که تمام اندام‌های کودک شما را ایجاد می‌کند. یک بالشتک پر از مایع به نام کیسه آمنیوتیک در حال شکل گیری است. در حین رشد کودک شما را احاطه کرده و از او محافظت می‌کند. کیسه زرده به آن متصل می‌شود که در این هفته‌های اولیه به نوزاد شیر می‌دهد.

هفته 5 بارداری

هفته 5 بارداری

در این مرحله جنین مانند مجموعه کوچکی از لوله‌ها به نظر می‌رسد. این لوله‌ها مغز و نخاع را تشکیل می‌دهند و دیگری در حال رشد در قلب کودک است و اندام‌های کوچک در دو طرف بدن جنین به بازوها و پاها تبدیل می‌شوند. همانطور که کودک شما به رشد خود ادامه می‌دهد، ممکن است اولین علائم بارداری مانند درد سینه، تهوع صبحگاهی و تکرر ادرار را احساس کنید.

هفته 6 بارداری

هفته 6 بارداری

اندازه کودک شما در حال حاضر حدود 1.3 سانتی متر است. سر نوزاد نسبت به اندازه بقیه بدنش بزرگ است و دست و پای او شروع به دراز شدن می‌کنند. ستون فقرات کاملاً رشد کرده است، چشمان او دارای عدسی هستند و قلب او با 150-160 ضربه در دقیقه می‌تپد.

در این هفته ویژگی‌های انسانی شروع به ظاهر شدن می‌کنند. از جمله دو چشم که دارای پلک هستند، ریه‌ها و سیستم گوارشی نیز شروع به انشعاب می‌کنند و اندام هایی را تشکیل می‌دهند تا به کودک شما کمک کنند تنها در چند ماه نفس بکشد و غذا بخورد.

هفته 7 بارداری

هفته 7 بارداری

کودک شما به سرعت در حال رشد است. مغز او در هر دقیقه حدود 100000 سلول عصبی تشکیل می‌دهد. پای او، به شکل باله‌های کوتاه، شروع به ظاهر شدن کرده‌اند. قلب او به دو حفره چپ و راست تقسیم شده و راه‌های هوایی در ریه‌هایش وجود دارد و روده او نیز در حال رشد است.

هفته 8 بارداری

هفته 8 بارداری

در حال حاضر طول کودک شما حدود 2.5 سانتی متر است. با وجود این اندازه کوچک، سیستم عصبی مرکزی و اندام‌های اصلی او تقریباً کامل هستند. اکنون قلب دارای 4 حفره است و گوش‌های داخلی و خارجی در حال شکل گیری هستند. بازوهای او درازتر شدند و اکنون شبیه یک انسان مینیاتوری است.

هفته 9 بارداری

هفته 9 بارداری

کودک شما اکنون حدود 3 سانتی متر طول دارد. بازوها و پاهای او بلندتر هستند و انگشتان دست و پاها اکنون بهتر مشخص شدند. اعصاب و ماهیچه‌ها شروع به کار کردن با هم می‌کنند، و اگرچه شما هنوز نمی‌توانید آن را احساس کنید، اما کودک شما شروع به انجام حرکات کوچک می‌کند. تقریباً تمام اندام‌ها از جمله کبد و پانکراس شروع به کار می‌کنند.

هفته 10 بارداری

هفته 10 بارداری

جنین شما اکنون حدود 5 سانتی متر طول و حدود 5 گرم وزن دارد. بدن او اکنون با سرش تناسب بیشتری دارد. ریه‌ها در حال رشد هستند و استخوان‌ها تا انگشتان دست و پا تشکیل می‌شوند. در پایان هفته دهم، کودک شما دوره جنینی را به پایان رسانده و وارد دوره رشد جنینی می‌شود.

هفته 11 بارداری

هفته 11 بارداری

وزن نوزاد شما در حال حاضر حدود 8 گرم است. اگرچه او بسیار کوچک است، اما اندام‌هایش در مراحل پایانی شکل گیری و عملکرد خود هستند.

پوست شروع به ضخیم شدن می‌کند و فولیکول‌های ریز مو شروع به ظاهر شدن می‌کنند. دندان و تارهای صوتی نیز در حال شکل گیری هستند. همچنین در این هفته ناخن‌ها و عنبیه چشم کودک تشکیل می‌شوند.

هفته 12 بارداری

هفته 12 بارداری

قد کودک شما در حال حاضر تقریباً 7.6 سانتی متر است. شما در این هفته به پایان سه ماهه اول بارداری خود رسیدید. در پایان این هفته، خطر سقط جنین شما به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد و کودک شما مانند یک فرد کاملاً شکل گرفته به نظر می‌رسد. در داخل، اندام‌های بیشتری در حال رشد بوده و کلیه‌های کودک در حال آماده شدن برای تولید ادرار هستند. کودک شما همچنین دارای دندان و انگشتان دست و پا به همراه ناخن است.

هفته 13 بارداری

هفته 13 بارداری

نوزاد شما اکنون حدود 13 تا 20 گرم وزن دارد و از هفته 7 بارداری، طول آن دو برابر شده است. اکنون سر، تنها 1/3 بدن کودک شما را تشکیل می‌دهد. در این میان، جفت به رشد کودک شما کمک می‌کند، که منبع ثابتی از مواد مغذی و دفع مواد زائد را تامین می‌کند. ریه‌ها و کلیه‌های کودک شروع به بالغ شدن می‌کنند.

هفته 14 بارداری

هفته 14 بارداری

نوزاد شما اکنون به اندازه مشت شماست و وزن آن حدود 25 گرم است. گردنش درازتر است و سرش اکنون از سینه بلند می‌شود. او پوشیده از lanugo است، یک موی پرزدار و ظریف که در طی چند هفته آینده از پوست او محافظت می‌کند.

او همچنین در حال رشد مو روی سرش به همراه مژه و ابرو است. اندام تناسلی خارجی توسعه یافته‌تر است و تشخیص جنسیت کودک را آسان‌تر می‌کند.

هفته 15 بارداری

هفته 15 بارداری

وزن کودک شما در حال حاضر حدود 50 گرم است و به اندازه یک سافت بال است. استخوان‌های او در حال جمع‌آوری کلسیم هستند و اسکلت در حال سخت شدن است، اما استخوان‌ها به اندازه‌ای انعطاف‌پذیر می‌مانند تا زایمان را آسان کنند. او می‌تواند سرش را بچرخاند، مشت کند، انگشتان پا را نشان دهد و حتی لبخند بزند یا اخم کند.

هفته 16 بارداری

هفته 16 بارداری

کودک شما اکنون حدود 10.2 سانتی متر طول و حدود 80 گرم وزن دارد. تمام ماهیچه‌ها و استخوان‌های کودک در جای خود قرار دارند و سیستم عصبی او شروع به کنترل می‌کند. پاها و دست‌های او به طور فزاینده‌ای در حرکت هستند.

هفته 17 بارداری

هفته 17 بارداری

کودک شما اکنون به اندازه کف دست شماست و وزنش حدود 100 گرم است و پاهای او ظریف است. در این هفته و هفته‌های بعد، کودک شما شروع به تجمع چربی می‌کند که به تولید گرما و متابولیسم بدن او کمک می‌کند.

هفته 18 بارداری

هفته 18 بارداری

وزن نوزاد شما در حال حاضر حدود 150 گرم است. اگر می‌توانستید به داخل رحم خود نگاه کنید، می‌دیدید که او اکنون ویژگی‌های انسانی قابل تشخیص‌تری دارد. قلب او به طور کامل تشکیل شده است و اکنون حدود 200 استخوان دارد. همچنین کودک شما میتواند بشنود و ضربان قلب شما را احساس کند. اگر صدای بلندی بشنود واکنش نشان می‌دهد، حتی ممکن است مبهوت شود.

هفته 19 بارداری

هفته 19 بارداری

اگرچه وزن کودک شما در حال حاضر فقط 200 گرم است، اما تا زمان تولد بیش از 15 برابر وزن او بیشتر خواهد شد، طول او حدود 20 سانتی متر است. اگر الان سونوگرافی انجام دهید، ممکن است بتوانید جنسیت کودک خود را مشخص کنید.

هفته 20 بارداری

هفته 20 بارداری

در این هفته وزن کودک حدود 260 گرم و حدود 25 سانتی متر است. پوست در حال رشد ، توسط ورنیکس، یک ماده سفید خمیری که به محافظت از آن در برابر مایع آمنیوتیک کمک می‌کند، پوشیده می‌شود. موها و ناخن‌های او در حال رشد هستند و نواحی مغزی که حواس 5 گانه را پشتیبانی می‌کنند، در حال رشد هستند.

هفته 21 بارداری

هفته 21 بارداری

وزن کودک شما در حال حاضر حدود 300 گرم است و نیمی از طول تولدش را طی کرده است. همانطور که او چربی بیشتری جمع می‌کند و چاق‌تر می‌شود، مغز او به سرعت در حال رشد است و سیستم گوارشی او شروع به فعالیت در سطح اولیه می‌کند. با حواس در حال رشد خود، او از عادات خواب و غذایی شما و همچنین میزان نور و سر و صدا در محیط اطراف شما آگاهی بیشتری دارد.

هفته 22 بارداری

هفته 22 بارداری

وزن کودک شما در حال حاضر حدود 350 گرم است و بدن او هر روز بزرگتر می‌شود. اکنون ابروها و پلک‌های او رشد پیدا کرده است و ناخن‌هایش نوک انگشتانش را می‌پوشاند. اکنون ممکن است ضربان قلب او آنقدر قوی باشد که بتوانید با گوشی پزشکی معمولی بشنوید.

او با باز و بست کردن دهان، خود را برای زندگی خارج از رحم آماده می‌کند. از آنجایی که حس چشایی او اکنون رشد کرده است، می‌تواند طعم‌هایی را که از جفت عبور می‌کند و مایع آمنیوتیکی را که بلعیده است، حس کند.

هفته 23 بارداری

هفته 23 بارداری

در این هفته کودک شما به اندازه یک عروسک با وزن 455 گرم و طول 28 سانتی متر است. اگرچه او پرتر است، اما پوستش هنوز ظاهری چروکیده دارد. لوزالمعده او اکنون کار می‌کند و مغز او به سرعت به رشد خود ادامه می‌دهد.

هفته 24 بارداری

هفته 24 بارداری

وزن کودک شما در حال حاضر حدود 540 گرم است، اما هنوز کارهای زیادی برای رشد دارد. در طول هفته‌های باقی مانده، او بین 2.7 تا 3.2 کیلوگرم وزن اضافه می‌کند. گوش‌های او به اندازه کافی حساس هستند که صداهایی را که از بیرون رحم می‌آیند بشنود و حتی صدای شما را تشخیص می‌دهد. او در واقع به اندازه کافی رشد کرده است که در صورت نیاز به زایمان زودرس، شانس زنده ماندن در خارج از بدن شما را با مراقبت‌های ویژه داشته باشد.

هفته 25 بارداری

هفته 25 بارداری

وزن نوزاد در حال حاضر حدود 700 گرم است، زیرا همچنان به افزایش چربی ادامه می‌دهد. چشمان او می‌توانند باز و بست شوند، و او خواب و بیداری را تشخیص می‌دهد. حرکات او در واقع نوعی بازی در شکم شما است.

مغز او در حال حاضر قادر به کنترل تنفس، هضم و دمای بدن است. قشر مغز که حواس، صحبت کردن و راه رفتن را کنترل می‌کند در حال رشد است.

هفته 26 بارداری

هفته 26 بارداری

کودک شما اکنون حدود 910 گرم وزن دارد. ستون فقرات او قوی‌تر است و تمام حواس 5 گانه او در حال حاضر وجود دارند و عمل می‌کنند. کودک شما همچنین چرخه‌های خواب و بیداری مشخصی دارد و شما ممکن است متوجه شوید که او در ساعات خاصی از روز فعال‌تر است. همچنین او قادر به دم، بازدم و حتی گریه خواهد بود.

هفته 27 بارداری

هفته 27 بارداری

در این هفته، وزن کودک شما احتمالاً به 1 کیلوگرم می‌رسد زیرا او روی رسوب چربی کار می‌کند که او را گرم نگه می‌دارد و پس از خروج از رحم انرژی تامین می‌کند. در این زمان، شبکیه چشم کودک، در حال رشد لایه‌های طبیعی خود است.

هفته 28 بارداری

هفته 28 بارداری

در 4 هفته گذشته وزن کودک شما دو برابر و حدود 1.1 کیلوگرم است. مغز در حال حاضر بسیار سریع در حال رشد است و بین 100 میلیارد سلول خود ارتباط برقرار می‌کند. در هنگام تولد، مغز نوزاد حدود 12 درصد از وزن بدن او را تشکیل می‌دهد.

هفته 29 بارداری

هفته 29 بارداری

نوزاد شما اکنون کمی بیش از 1 کیلوگرم وزن دارد و طول آن تقریباً 38 سانتی متر است. ذخایر چربی او ممکن است به اندازه‌ای رشد کرده باشد که روی آرنج و زانوهایش فرورفتگی ایجاد کند. کودک آنقدر خوب می‌شنود که با صداهای بلند سرش را می‌چرخاند تا به صداهایی که از بیرون رحم شما می‌آید گوش دهد.

همانطور که حواس کودک شما به رشد خود ادامه می‌دهد، ممکن است بتواند صداهای آشنا از جمله صدای شما و همسرتان را نیز تشخیص دهد. این زمان فوق‌العاده‌ای برای ارتباط با کودکتان از طریق صحبت کردن، آواز یا حتی پخش موسیقی برای او است. علاوه بر این، ریه‌های او به سرعت در حال بلوغ هستند و سورفکتانت تولید می‌کنند، ماده ای که برای تنفس در خارج از رحم ضروری است.

هفته 30 بارداری

هفته 30 بارداری

نوزاد شما اکنون تقریباً 1.4 کیلوگرم وزن دارد. اگرچه طول او تا زمانی که در رحم شما است زیاد نمی‌شود، اما در چند هفته آینده به اضافه کردن چربی و افزایش وزن سریع ادامه می‌دهد. مغز او به رشد خود ادامه می‌دهد و طی چند هفته آینده به برقراری ارتباط بین سلول‌های خود ادامه خواهد داد. با نزدیک شدن به موعد مقرر، اندام‌های کودک نیز در حال بلوغ هستند و برای زندگی خارج از رحم آماده می‌شوند.

علاوه بر این، در این مرحله از بارداری، ریه‌های کودک در حال رشد هستند و پس از تولد به طور مستقل برای تنفس هوا آماده می‌شوند. استخوان‌ها نیز در حال قوی‌تر شدن هستند، اگرچه همچنان نسبتاً نرم و انعطاف‌پذیر خواهند بود تا عبور از کانال زایمان را تسهیل کنند. علاوه بر این، سیستم ایمنی کودک با دریافت آنتی بادی‌ها از شما تقویت می‌شود و محافظت بسیار مهمی در برابر عفونت‌ها در ماه‌های اولیه زندگی ایجاد می‌کند.

هفته 31 بارداری

هفته 31 بارداری

وزن نوزاد شما در حال حاضر حدود 1.6 کیلوگرم و طول آن حدود 40 سانتی متر است. او می‌تواند ضربات بسیار محکمی بزند و اگر به شکمتان ضربه بزنید یا نور درخشانی به آن بتابید، ممکن است پاسخ دهد. ممکن است کودک شما تا به حال موهایش رویش کرده باشد و برای او سکسکه غیر معمول نیست.

هفته 32 بارداری

هفته 32 بارداری

وزن نوزاد شما در حال حاضر حدود 1.8 کیلوگرم و طول آن حدود 42 سانتی متر است. او چرخه‌های خواب و بیداری مشخصی دارد و احتمالاً حدود 70٪ مواقع می‌خوابد. در ماه‌های آینده، او توانایی رویاپردازی در هنگام خواب را در خود ایجاد می‌کند و می‌تواند حتی خواب ببیند. مطمئناً کودک شما اکنون به اندازه کافی بزرگ است که بتواند خارج از رحم زنده بماند. با این حال، ریه‌های او طی چند هفته آینده به بلوغ خود ادامه خواهند داد.

هفته 33 بارداری

هفته 33 بارداری

در این هفته کودک شما احتمالاً حدود 2 کیلوگرم وزن خواهد داشت، که به این معنی است که او وزن خود را تنها در 6 هفته گذشته دو برابر کرده است. طول او اکنون حدود 43 سانتی متر است. اگرچه اندام‌ها، اسکلت و بدن او به خوبی شکل گرفته است، اما او هنوز به زمان بیشتری در رحم شما نیاز دارد.

هفته 34 بارداری

هفته 34 بارداری

وزن نوزاد شما در حال حاضر حدود 2.3 کیلوگرم و طول آن 44 سانتی متر است. اگرچه او تقریباً از فضای رحم شما خارج است، اما از حرکت باز نمی‌ایستد، بنابراین شما متوجه تغییری در نحوه برخورد او با شما خواهید شد. مغز او به اندازه‌ای رشد کرده است که توانایی دیدن، شنیدن، یادگیری و به خاطر سپردن را داشته باشد.

هفته 35 بارداری

هفته 35 بارداری

وزن کودک شما در حال حاضر 2.5 کیلوگرم و طول آن 45 سانتی متر است. ریه‌های او در حال رشد هستند به طوری که او می‌تواند پس از تولد به تنهایی نفس بکشد. جمجمه او در حال سفت شدن است، اما مغز او هنوز به طور کامل با استخوان بسته نشده است.

هفته 36 بارداری

هفته 36 بارداری

وزن نوزاد شما در حال حاضر حدود 2.75 کیلوگرم و طول آن 46 سانتی متر است. در این دوره کلیه‌ها و کبد او کار می‌کنند و ریه‌های او هنوز به طور کامل بالغ نشده‌اند. در این هفته‌های آخر در رحم شما، او زمان زیادی را صرف تمرین رفلکس مکیدن روی شست و انگشتان خود می‌کند.

هفته 37 بارداری

هفته 37 بارداری

او در این مرحله نزدیک به عبور از مرز 3 کیلوگرم است و قدش حدود 47 سانتی متر است. وزن شما احتمالاً در این مرحله بیشتر نمی‌شود، اما کودک شما روزانه 14 گرم چربی اضافه می‌کند. این به این دلیل است که او در حال آماده‌سازی برای خروج از رحم است و اگر مانند اکثر نوزادان باشد، اکنون سرش به سمت پایین به سمت لگن شما می‌باشد.

هفته 38 بارداری

هفته 38 بارداری

نوزاد شما در هفته گذشته اندکی وزن اضافه کرده است و اکنون حدود 3.1 کیلوگرم وزن دارد، اما از هفته گذشته قد نکشیده است. به دلیل جثه او، زانوها و آرنج‌هایش در حال حاضر همیشه خمیده یا جمع هستند.

ریه‌های او بالغ‌تر شدند و مدتی را صرف تمرین تنفس می‎کند. همانطور که او مقداری از مایع آمنیوتیک را استنشاق می‎کند (که کاملا طبیعی است)، ممکن است خود به خود سکسکه کند.

هفته 39 بارداری

هفته 39 بارداری

وزن کودک شما در حال حاضر حدود 3.25 کیلوگرم است و طول آن به حدود 48 سانتی متر رسیده است. در این مرحله، او فضای زیادی را در رحم شما اشغال می‌کند که به اندام‌های شما لگد می‌زند تا جا باز کند. تمام سیستم‌های اندام او رشد کرده و آماده حرکت هستند.

هفته 40 بارداری

هفته 40 بارداری

این هفته نوزاد شما حدود 3.4 کیلوگرم وزن و 48 سانتی متر طول دارد. در این اندازه، او رحم شما را پر می‌کند و جایی برای حرکت ندارد. بیشتر موهای بدن او ناپدید شدند، اما پوست او در لایه نازکی از سلول‌های چربی به نام ورنیکس پوشیده شده است.

در این مرحله، موقعیت جنین ممکن است برای آماده شدن برای تولد تغییر کرده باشد. در حالت ایده آل، در رحم شما سر به پایین است. ممکن است در این زمان نهایی احساس ناراحتی کنید، زیرا جنین داخل لگن شماست و برای تولد آماده می‌شود. پزشک ممکن است شما را تشویق به انجام شمارش ضربات کند، که راهی برای ردیابی میزان حرکت جنین است.

این هفته موعد مقرر شماست و در صورت مشاهده علائم زایمان به پزشک خود مراجعه کنید.

چه هفته‌هایی برای رشد جنین مهم هستند؟

هر سه ماهه یا مرحله بارداری خطرات منحصر به فرد خود را دارد. با این حال، اکثر پزشکان می‌گویند مهم‌ترین زمان برای رشد جنین، 13 هفته اول بارداری (یا سه ماهه اول) است. خطر سقط جنین پس از سه ماهه اول، زمانی که اندام‌ها و سیستم‌های اصلی جنین تشکیل شدند و کار می‌کنند، کاهش می‌یابد. این بدان معنا نیست که بارداری شما بعد از 13 هفته اهمیت کمتری پیدا می‌کند. این فقط به این معنی است که بسیاری از مراحل و فرآیندهای حیاتی کامل شده‌اند و بسیاری از عمده‌ترین اختلالات زایمان در سه ماهه اول رخ می‌دهند.

نتیجه گیری

اتفاقات زیادی باید بیفتد تا بارداری اتفاق بیفتد، رشد کند و منجر به زایمان شود. یادگیری در مورد چگونگی رشد جنین می‌تواند هیجان انگیز باشد، به خصوص زمانی که متوجه می‌شوید که در یک دوره نه ماهه تعداد اندام‌ها، سیستم‌ها و عملکردهای بدن رشد می‌کنند. هم شما و هم جنینی که در درون شما رشد می‌کند در طول بارداری دچار تغییرات زیادی می‌شوید. از پزشک خود در مورد این تغییرات و هر سؤال دیگری که دارید بپرسید.

 

مطالب مشابه:

آمنیوسنتز

غربالگری سه ماهه دوم

آزمایش بارداری

غربالگری سه ماهه اول

منابع: my.clevelandclinic ، wyethnutrition ، parenting.firstcry ، webmd

26 آبان, 1403 مطالب علمی, مقالات علمی , , , ,
درباره admin avesta

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *