ساعت کاری: شنبه تا چهارشنبه 7 صبح الی 19:30 عصر - پنجشنبه‌ها 7 صبح الی 17 عصر

Blog

دیفتری

دیفتری

دیفتری

دیفتری یک بیماری بسیار مسری و عفونی است که توسط یک باکتری به نام کورینه باکتریوم دیفتری ایجاد می شود. این باکتری، سمی را آزاد می کند که باعث ایجاد بافت خاکستری در گلو می شود که منجر به مشکلات بلع و تنفس می شود. در آب و هوای گرم‌تر، فرد مبتلا به این بیماری نیز ممکن است زخم‌ های پوستی ایجاد کند که بهبود نمی‌ یابد و ممکن است با بافت خاکستری پوشیده شود.

دیفتری در کجا یافت می شود؟

در بسیاری از مناطق جهان، این بیماری هنوز به عنوان یک بیماری بومی در نظر گرفته می شود. این شامل آسیا، جمهوری دومینیکن، اروپای شرقی، هائیتی، اقیانوس آرام جنوبی و خاورمیانه است.

انواع مختلف دیفتری چیست؟

دو نوع اصلی وجود دارد، از جمله تنفسی کلاسیک و پوستی.

تنفسی کلاسیک: شایع ترین نوع دیفتری، تنفسی کلاسیک است که ممکن است بینی، گلو، لوزه ها یا حنجره را درگیر کند. بسته به جایی که غشاهای آسیب دیده در بدن قرار دارند، علائم می تواند متفاوت باشد. برخی از افراد این وضعیت را دیفتری حلقی (دیفتری گلو) می نامند.

پوستی: نادرترین نوع دیفتری، پوستی با بثورات پوستی، زخم یا تاول است که می تواند در هر نقطه از بدن ظاهر شود. دیفتری پوستی در آب و هوای گرمسیر یا مکان های شلوغ که مردم در شرایط ناسالم زندگی می کنند، شایع تر است.

راه های انتقال بیماری دیفتری

شما می توانید دیفتری را از طریق قطرات موجود در هوا که حاوی باکتری هستند (از طریق عطسه، سرفه و بزاق) یا با لمس چیزی که باکتری روی آن وجود دارد، بگیرید. همچنین ممکن است یک فرد مبتلا، بیماری را از طریق زخم باز که توسط شخص دیگری لمس می ‌شود، یا لمس لباس ‌هایی که شخص دیگری لمس می‌ کند، منتقل کند. همچنین ممکن است بیش از یک بار به دیفتری مبتلا شوید.

چه کسانی در معرض خطر ابتلا به دیفتری هستند؟

هرکسی که واکسینه نشده باشد، و در تماس نزدیک با فرد آلوده باشد، ممکن است به این بیماری مبتلا شود.

علائم دیفتری چیست؟

  • درد گلو
  • ضعف یا خستگی
  • تب
  • تورم غدد گردن
  • مشکلات تنفسی به دلیل انسداد بافت های بینی و گلو
  • مشکل در بلع (دیسفاژی)
  • مشکلات عصبی، کلیوی یا قلبی (اگر باکتری وارد جریان خون شود)

یک فرد مبتلا معمولاً حدود 2 تا 5 روز پس از قرار گرفتن در معرض بیماری علائم را نشان می دهد. مدت زمان بروز علائم می تواند از 1 تا 10 روز پس از مواجهه باشد.

دیفتری

چه عواملی باعث دیفتری می شود؟

این بیماری در اثر چسبیدن باکتری به پوشش سیستم تنفسی ایجاد می شود. این باکتری ها، سمی تولید می کنند که به سلول های بافت تنفسی آسیب می رساند. در عرض 2 یا 3 روز، بافت به جا مانده یک پوشش حجیم و خاکستری تشکیل می دهد. این پوشش، پتانسیل پوشش دهی بافت های حنجره، گلو، بینی و لوزه ها را نیز دارد. برای فرد مبتلا، تنفس و بلع سخت می شود.

آیا دیفتری واگیردار است؟

بله! این یک بیماری بسیار مسری است که از طریق قطرات معلق در هوا یا وسایل شخص مبتلا منتشر می شود.

تشخیص و آزمایشات

پزشک بر اساس علائم و آزمایشات این بیماری را تشخیص می دهد. آنها از یک سواب برای نمونه برداری از پشت گلو یا از یک زخم استفاده می کنند. سپس این سواب برای تشخیص به آزمایشگاه ارسال می شود.

دیفتری

درمان دیفتری

درمان این بیماری باید بلافاصله شروع شود، حتی گاهی اوقات قبل از تایید آزمایشات. پزشک آنتی توکسین دیفتری را برای جلوگیری از آسیب به اندام های شما و همچنین آنتی بیوتیک ها، را برای مبارزه با عفونت تجویز می کنند.

افراد مبتلا به این بیماری باید قرنطینه شوند تا از انتقال بیماری به دیگران جلوگیری شود. فرد مبتلا حدود 48 ساعت پس از مصرف آنتی بیوتیک دیگر مسری نیست. پس از پایان درمان، آزمایش ‌ها مجدداً انجام می ‌شود تا اطمینان حاصل شود که باکتری ‌ها از بین رفته‌اند. هنگامی که باکتری ها از بین رفتند، واکسنی برای جلوگیری از عفونت های بعدی تجویز می گردد.

عوارض مرتبط با دیفتری چیست؟

این بیماری می تواند منجر به تعدادی از عوارض طولانی مدت شود، از جمله:

  • انسداد راه تنفسی
  • آسیب به عضله قلب
  • آسیب عصبی
  • بی حالی
  • فلج
  • عفونت ریه یا عدم عملکرد ریه

پیشگیری

واکسن های مختلفی در ایالات متحده وجود دارد که برای جلوگیری از دیفتری طراحی شده‌اند. چندین مورد از آنها شما را در برابر عفونت های متعدد به طور همزمان محافظت می کنند، مانند سیاه سرفه و کزاز و همچنین دیفتری.
به طور کلی، عوارض جانبی واکسن ممکن است شامل تب، درد یا قرمزی در محل تزریق، و واکنش آلرژیک به خود واکسن که این مورد به ندرت پیش می آید.

 

مطالب مشابه:

بلاستومایکوزیس

تب روماتیسمی

لنفوم

آنافیلاکسی

28 اسفند, 1403 مطالب علمی, مقالات علمی , , , ,
درباره admin avesta

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *