ساعت کاری آزمایشگاه: شنبه تا چهارشنبه 7 صبح الی 19:30 عصر - پنجشنبه ها 7 صبح الی 17 عصر

Blog

رینیت آلرژیک (تب یونجه)

رینیت آلرژیک (تب یونجه)

رینیت آلرژیک (تب یونجه)

رینیت آلرژیک (تب یونجه) یک واکنش آلرژیک به ذرات ریز موجود در هوا به نام آلرژن است. وقتی مواد حساسیت زا را از طریق بینی یا دهان تنفس می کنید، بدن با ترشح یک ماده شیمیایی طبیعی به نام هیستامین واکنش نشان می دهد. یونجه علیرغم اینکه تب یونجه نامیده می شود، باعث تب در افراد نمی شود.

علائم تب یونجه عبارتند از: عطسه، احتقان بینی و تحریک بینی، گلو، دهان و چشم. رینیت آلرژیک مانند رینیت عفونی نیست، که در غیر این صورت به عنوان سرماخوردگی شناخته می شود. تب یونجه مسری نیست، همچنین همه رینیت ها آلرژیک نیستند. بسیاری از افراد از رینیت غیر آلرژیک رنج می برند که منجر به علائم مشابه می شود. التهاب باعث رینیت می شود، نه آلرژن ها یا ترشح هیستامین.

چه عواملی باعث رینیت آلرژیک می شود؟

چندین آلرژن داخلی و خارجی باعث تب یونجه می شوند. محرک های رایج تب یونجه عبارتند از:

  • گرده درختان، علف های هرز و گیاهان
  • هاگ های کپک
  • شوره حیوانات خانگی
  • کنه های گرد و غبار
  • فضولات و بزاق سوسک

معمولاً چه زمانی افراد تب یونجه می گیرند؟

شما می توانید در هر زمانی از سال تب یونجه داشته باشید. آلرژی های فصلی در بهار، تابستان و اوایل پاییز زمانی که درختان و علف های هرز شکوفا می شوند و تعداد گرده ها بیشتر می شود، رخ می دهد. اما فصل گرده می تواند بسته به مکان شما نیز متفاوت باشد. آلرژی چند ساله ممکن است در تمام طول سال اتفاق بیفتد. آنها ناشی از محرک هایی مانند شوره حیوانات خانگی، سوسک ها و کنه های گرد و غبار می باشند.

علائم تب یونجه عبارتند از:

  • گرفتگی بینی (احتقان)، عطسه و آبریزش بینی
  • خارش بینی، گلو و چشم
  • چشم های قرمز یا آبریزش
  • سردرد، فشار سینوسی و سیاهی زیر چشم
  • مخاط بیشتر در بینی و گلو
  • خستگی
  • گلو درد ناشی از چکیدن مخاط در گلو
  • خس خس سینه، سرفه و مشکلات تنفسی

علائم سرماخوردگی و تب یونجه مشابه هستند، اما تفاوت هایی نیز وجود دارد. خارش، قرمزی و آبریزش چشم در آلرژی شایع است، اما در سرماخوردگی اینطور نیست. سرماخوردگی بیشتر باعث درد و درد عضلانی یا تب می شود.

راه دیگری که مردم می توانند تفاوت را تشخیص دهند این است که رینیت آلرژیک معمولاً یک محرک دارد، مانند تغییر فصل یا بودن در کنار یک حیوان خانگی. آلرژی ها اغلب در هر سال، در زمان مشخصی مانند بهار و اواخر تابستان رخ می دهند و به سرعت شروع می شوند. از طرف دیگر، یک ویروس باعث سرماخوردگی می شود و شما ویروس ها را از افراد دیگر می گیرید. سرماخوردگی در عرض یک هفته از بین می رود، در حالی که آلرژی تا زمانی که آلرژن از هوا خارج شود، باقی می ماند.

رینیت آلرژیک (تب یونجه)

علت تب یونجه (رینیت آلرژیک) چیست؟

رینیت آلرژیک زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی بدن به یک عامل تحریک کننده در هوا واکنش نشان دهد. محرک ها (آلرژن ها) به قدری ریز هستند که می توانید به راحتی آنها را از طریق بینی یا دهان خود استنشاق کنید.
آلرژن ها برای اکثر افراد بی ضرر هستند. اما اگر تب یونجه دارید، سیستم ایمنی بدن شما فکر می‌کند که آلرژن در حال نفوذ است. سیستم ایمنی بدن سعی می کند با آزاد کردن مواد شیمیایی طبیعی در جریان خون از بدن شما محافظت کند. ماده شیمیایی اصلی هیستامین نام دارد. این باعث می شود غشاهای مخاطی در بینی، چشم ها و گلو ملتهب و خارش پیدا کنند، زیرا این غشاها برای خارج کردن آلرژن از بدن شما کار می کنند.

عوامل خطر برای تب یونجه چیست؟

آلرژی ها ارثی هستند، به این معنی که اگر یکی از والدین یا یکی از اعضای نزدیک خانواده شما مبتلا به آلرژی باشد، احتمال ابتلا به تب یونجه بیشتر است. افرادی که آسم یا اگزما دارند نیز بیشتر در معرض ابتلا به تب یونجه هستند.

تشخیص و آزمایشات

پزشک متخصص آلرژی شما را معاینه می‌ کند، در مورد علائم شما می ‌پرسد و از نظر سایر شرایط، مانند سرماخوردگی یا آسم، ارزیابی می ‌کند. آنها همچنین می توانند آزمایش های آلرژی را انجام دهند.

آزمایش آلرژی خون، آنتی بادی های یک آلرژن را در نمونه خون اندازه گیری می کند. این آزمایش خون، آزمایش ایمونوگلوبولین E (IgE) نامیده می شود. این آزمایش می تواند اکثر انواع آلرژی ها از جمله آلرژی های غذایی را تشخیص دهد.

پزشک همچنین ممکن است برای تعیین اینکه کدام آلرژن‌ ها باعث ایجاد علائم شما می‌شوند، آزمایش پوستی و/یا آزمایش داخل پوستی را توصیه کند. در یک تست پوستی، پزشک نمونه کوچکی از آلرژن های مختلف را روی پوست شما (معمولاً روی ساعد یا پشت) قرار می دهد. آنها پوست شما را با سوزن می خراشند. اگر به یک آلرژن خاص حساسیت داشته باشید، این ناحیه در عرض 15 تا 30 دقیقه قرمز، خارش و تحریک می شود. تست داخل پوستی مشابه است، اما متخصص آلرژی، آلرژن را زیر پوست شما قرار می دهد. پوست شما به همان روشی واکنش نشان می دهد که برای تست پریک (تست خراش پوستی) انجام می دهد.

درمان رینیت آلرژیک

چندین داروی آلرژی می توانند علائم را بهبود بخشند و به شما کمک کنند تا این بیماری را کنترل کنید. این درمان ها به اشکال مختلفی از جمله مایعات، قرص ها، قطره های چشمی، اسپری بینی و تزریقی وجود دارد. قبل از مصرف هر دارویی با پزشک خود صحبت کنید، به خصوص اگر باردار هستید یا سایر شرایط پزشکی دارید.

آنتی هیستامین ها

داروهای آنتی هیستامین با نسخه یا بدون نسخه (OTC) در دسترس هستند. آنها با مسدود کردن هیستامینی که بدن شما در طی واکنش آلرژیک آزاد می کند، کار می کنند. آنتی هیستامین ها به صورت قرص، مایع، قطره چشم، اسپری بینی و استنشاقی عرضه می شوند.

ضد احتقان ها

این داروها احتقان بینی و سینوس های شما را برطرف می کنند. می توانید داروهای ضد احتقان را به صورت خوراکی (به صورت قرص یا مایع) مصرف کنید یا از اسپری بینی استفاده کنید.
داروهای ضد احتقان می توانند فشار خون را افزایش داده و باعث سردرد، مشکلات خواب و تحریک پذیری شوند. داروهای ضد احتقان بینی زمانی که بیش از پنج روز از آنها استفاده کنید، می توانند اعتیادآور باشند.

اسپری بینی کورتیکواستروئیدی

این اسپری ها و استنشاق ها التهاب را کاهش می دهند و علائم تب یونجه را تسکین می دهند. عوارض جانبی شامل سردرد، سوزش بینی، خونریزی بینی و سرفه است.

رینیت آلرژیک (تب یونجه)

مهارکننده های لکوترین

در طی یک واکنش آلرژیک، بدن شما لکوترین، هیستامین و سایر مواد شیمیایی را آزاد می کند که باعث التهاب و علائم تب یونجه می شود. این قرص ها که فقط با نسخه در دسترس هستند، لکوترین را مسدود می کنند. برخی از افراد هنگام مصرف این دارو تغییراتی در خلق و خوی، رویاهای واضح، حرکات غیرارادی عضلات و بثورات پوستی را تجربه می کنند.

ایمونوتراپی

این درمان با کمک به بدن شما برای تحمل آلرژن ها عمل می کند. پزشک یک سری تزریق (واکسن های آلرژی یا ایمونوتراپی زیر جلدی) با مقدار کمی از آلرژن به شما می دهد. هر بار که تزریق می کنید، پزشک مقدار آلرژن را افزایش می دهد. با گذشت زمان، سیستم ایمنی بدن شما نسبت به آلرژن ایمنی ایجاد می کند و واکنش نسبت به آلرژی را متوقف می کند.
در شرایط خاصی، پزشک ممکن است ایمونوتراپی را به شکل قرصی که زیر زبان خود قرار می دهید به نام ایمونوتراپی خوراکی توصیه کند. در حال حاضر، ایمونوتراپی خوراکی فقط برای آلرژی به درختان، علف‌ ها و کنه ‌های گرد و غبار تجویز می شود.

بهبود رینیت آلرژیک چند روز طول می کشد؟

بیشتر افراد طی چند روز با مصرف دارو از تب یونجه تسکین می یابند، اما باید آن را به طور مداوم مصرف کنند تا زمانی که آلرژن از هوا خارج شود. برخی از افراد برای چندین هفته یا ماه به علائم تب یونجه بتلا هستند، به‌خصوص اگر دارو مصرف ‌کنند.

پیشگیری

هیچ راهی برای پیشگیری از تب یونجه وجود ندارد، اما تغییر سبک زندگی می تواند به شما کمک کند تا با آلرژی مدارا کنید. شما می توانید علائم تب یونجه را با اجتناب از محرک ها تا حد امکان تسکین دهید. برای کاهش علائم، باید:

  • از دست زدن به صورت و مالیدن چشم یا بینی خودداری کنید.
  • در طول بهار، تابستان و اوایل پاییز که تعداد گرده ها بیشتر است، پنجره های خانه و ماشین خود را ببندید.
  • روی بالش ها، تشک ها برای محافظت در برابر کنه های گرد و غبار روکش قرار دهید.
  • حیوانات خانگی را از روی کاناپه و تخت دور نگه دارید و درهای اتاق خواب هایی را که نمی خواهید وارد شوند ببندید.
  • از فیلترهایی در جاروبرقی و تهویه مطبوع خود استفاده کنید که میزان آلرژن های موجود در هوا را کاهش دهید.
  • دست های خود را اغلب بشویید، به خصوص بعد از بازی با حیوانات خانگی.
  • وقتی بیرون هستید از کلاه و عینک آفتابی برای محافظت از چشمان خود در برابر گرده گل استفاده کنید. به محض ورود به داخل خانه لباس خود را عوض کنید.

 

مطالب مشابه:

برونشیت چیست؟

تب دنگی

آسم چیست؟

تب مالت (Brucellosis)

منبع: my.clevelandclinic

2 اسفند, 1403 مطالب علمی, مقالات علمی , , , ,
درباره admin avesta

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *